Service en onderhoud

Support nodig? Wij kunnen u van dienst zijn. Klik op de knop hieronder om Teamviewer te installeren.

Online Support

Onderhoud is het totaal van activiteiten met als doel, het in een aanvaardbare conditie houden van regelinstallatie, regelkasten, software, veldapparatuur en communicatie, teneinde de gevraagde mate van functionaliteit te waarborgen.

Onze afdeling service en onderhoud heeft hiertoe een aantal modulen ontwikkeld om deze conditie gecontroleerd te bewaken en voor u de benodigde ondersteuning te bieden bij het beantwoorden van vragen en/of oplossen van storingen 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De volgende onderhoud modulen zijn voor u beschikbaar:

Inspectief onderhoud

Het regelmatig uitvoeren van inspecties en het rapporteren van de status en mogelijke afwijkingen welke wordt afgesloten met een advies. Het rapport kan worden overgenomen in het preventieve onderhoud.

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud wordt uitgevoerd om storingen en uitval zoveel mogelijk te voorkomen en om de eventueel daaruit vloeiende gevolgschade zo veel mogelijk te beperken. Preventief onderhoud dient ervoor zorg te dragen dat het (ongeplande) correctieve onderhoud tot een minimum wordt gereduceerd.

Periodiek onderhoud is te verdelen in de volgende drie categorie├źn:

  • Periodiek onderhoud aan centraal beheer (Server, SCADA, HMI)
  • Periodiek onderhoud hardware DDC
  • Periodiek onderhoud aan veldapparatuur
  • Periodiek onderhoud aan de regelpanelen.

Correctief onderhoud

Correctief onderhoud houdt in dat gebreken/ storingen hersteld worden na een (automatische) melding of een klacht.

Afhankelijk van de vooraf overeengekomen beschikbaarheid (bv kantoortijden of 24×7) en reactiesnelheid zal de storing vanuit ons kantoor (remote) en/of op locatie worden opgelost.

Voorspelbaar onderhoud

Door het steeds verder doorvoeren van automatisering en het verkrijgen en opslaan van trend data kunnen afwijkingen die leiden tot een toekomstige storing op voorhand worden geanalyseerd. Deze module kan proces of installatie specifiek worden toegepast om de beschikbaarheid van installaties te verhogen en afwijkingen gepland preventief te kunnen verhelpen.

In relatie met een onderhoudscontract zijn de volgende diensten beschikbaar:

Bediening en beheer diensten

In de module bediening en beheer bieden wij u verschillende diensten aan om uw installatie te bedienen of te beheren. Het monitoren en het mogelijk maken van energie beheer rapportage behoort tot de mogelijke opties.

Energie scan

Zet vandaag nog de knop om en krijg inzicht in uw energie gebruik en potentiele besparingen.

PCS is in staat om op een effici├źnte en genormeerde wijze besparingen in de operationele kosten, energie verbruik en CO2 uitstoot in kaart te brengen voor nieuwe of bestaande gebouwen. Door gebruik te maken van het Energie Performance Classificatie tool gebaseerd op BACS efficiency classes EN 15232-2012 kunnen wij een besparing potentieel garanderen.

Zo weet u in korte tijd waarop u kunt besparen en verdienen investeringen in werktuigbouwkundige/ regeltechnische aanpassingen zich snel terug. (ROI < 3 jaar) De overheid gebied ons steeds meer om energie te besparen en waar mogelijk energie neutraal te beheren. Wij kunnen u hiermee van dienst zijn en helpen u graag.

Voorbeeld van een tevreden klant:
PDF (Palace_EPC-Sustainabilty.pdf)

Bekijk Case